Mijn eerste keer alleen op reis… Het was in 2006 en ik was 21 jaar oud. Ik had mijn eerste full-time baan bij Crumpler en zat er doorheen. Ik ging op reis. Maar waarnaartoe? En zo kwam mijn life-defining moment: Ik ging naar de boekhandel, deed mijn ogen dicht en pakte een Lonely Planet uit het rek. Zo. India dus. Here we go…

Als ik zeg dat het allemaal was zoals ik me had voorgesteld -een heel mooi romantisch beeld van mij in een schitterend land, alles gemakkelijk aan het verkennen en vooral zielsgelukkig- dan zou ik liegen. Ik meen me te herinneren dat ik na twee weken doodziek mijn moeder heb gebeld om me weg te halen uit het vreselijke oord. Maaaaar, natuurlijk zette ik door. En wat heeft het me een hoop gebracht zeg! Mijn kijk op de wereld veranderde drastisch. Ook mezelf begon ik anders te zien en ik realiseerde me dat ik nooit meer hetzelfde zou zijn. En ik had gelijk.

India laat zich niet makkelijk vastleggen in woorden. De drukte, de geuren, de stank, de kleuren, de diversiteit, de armoede, de rijkdom, de hilarische situaties… Gelukkig hebben we de foto’s nog. Klik op een foto om het originele formaat te bekijken in een mooie lightbox galerij!