We zijn in Vietnam! Na een hele stressvolle start van de reis, dat dan weer wel. Het is namelijk zo dat we bijna eh… NIET naar Vietnam gingen door een vrij heftig domme fout van mij. Laten we het er op houden dat ik heel goed ben in het uitzoeken van vluchten enzo, maar gewoon ver uit de huurt moet blijven van visa dingen regelen. Dankzij Qatar airways heeft dit gedoe gelukkig alleen een dag van onze reis, 60€ en een hoop stress gekost, maar een dag later konden we dan met onze kersverse, op de ambassade gehaalde visa, alsnog boarden. Yay!

Het was een lange reis met een overstap op Doha. Eerste vlucht was trouwens ontzettend relaxed! Een leuke Nederlander ontmoet waar we tijdens de overstap exploding kittens mee hebben gespeeld. En toen vrij snel door naar Hanoi.

We kwamen rond half 4 aan on onze airbnb midden in het oude centrum. Daarvandaan hebben we gewoon even wat rondgelopen en een biertje gedronken. We waren ook best moe van de reis en al het stressen. Laurens dook op tijd zijn bed in en ik ben nog even de stad in geweest. Daar ontdekte ik de Bia Hoi, prima biertjes voor omgerekend 30 cent. Ook een gezellige Nederlander ontmoet die we misschien in Sapa wel weer tegen het lijf gaan lopen.

De volgende dag was meteen onze laatste dag in Hanoi. We hebben het rustig aan gedaan. Wat gewinkeld, langs het meer gelopen, een tempel bezocht en een Sim kaartje geregeld. Hanoi voelt als een enorm relaxte stad en was het ergens best jammer dat we een dag tekort kwamen. Maaaaar, de bergen roepen! Op naar Sa Pa voor trektochten en mountain vieuws!

P.s: ik probeer de foto’s te uploaden maar dat gaat moeilijk. Hou vooral ook mijn instagram in de gaten (zie onderaan de pagina) en hier alvast een linkje naar mijn vlogje uit Hanoi 🙂